Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- نمایندگان مجلس با تحقیق و تفحص از نحوه احداث پتروشیمی الوند موافقت کردند.
به گزارش آریا و به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، با تقاضای کمیسیون صنایع و معادن مبنی بر تحقیق و تفحص از نحوه احداث پتروشیمی الوند با 151 رأی موافق، 54 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 229 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روح الله عباسپور سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن در تشریح گزارش کمیسیون گفت: در اجرای ماده (212) آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، در ابتدا اطلاعات واصله از دستگاه‌های اجرایی در مورخ 7 بهمن 1399 در اختیار متقاضیان تحقیق و تفحص قرار گرفت و نظر به اظهار مورخ 8 بهمن 1399 متقاضیان مبنی بر عدم کفایت اطلاعات ارائه شده کمیسیون، موضوع درجلسه مورخ 13 بهمن 1399 کمیسیون با دعوت از نمایندگان متقاضی تحقیق و تفحص و عدم حضور مسئولین اجرائی مطرح و در نهایت در جلسه رسمی مورخ 20 بهمن 1399 کمیسیون با حضور 17 نفر از حاضرین از نمایندگان عضو کمیسیون در محور‌هایی تصویب شد.
وی ادامه داد: این محور‌ها شامل این موارد است: علت واگذاری ده هکتار از مجموعه و محدوده پالایشگاه کاملا دولتی امام خمینی (ره) شازند به چند نفر افراد خصوصی چیست؟ و ضرورت وجود چنین صنعتی در این منطقه آلوده چیست؟
این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: یکی از ابزار‌های اساسی در حوزه نظارت تحقیق و تفحص است و رئیس مجلس اشاره کردند که باید وقت بیشتری را برای انجام ایفای مسئولیت داشته باشیم. پتروشیمی باید در جایی احداث شود که منابع آب آن قوی باشد، اما در رابطه با پتروشیمی الوند، منابع آب مناسب وجود ندارد و منطقه را دچار چالش تنش آبی می‌کند.
اقای عباسپور یادآور شد: در حالی که باید قوانین و مقررات محیط زیستی رعایت شود، اما این واحد پتروشیمی در نزدیکی شهر واقع شده و مشکلات محیط زیستی در پی خواهد داشت. همچنین زمین به واسطه رانت و به وسیله بخش خصوصی گرفته شده که خود مسئله ساز است. چرا پس از 10 سال هیچگونه اقدامی بر روی این زمین انجام نشده است؟ اگر واحد دیگری بخواهد احداث شود، خوراک آن باید از واحد دیگر تامین شود، بنابراین چنین کاری منطقی نیست.
محمود احمدی بیغش به عنوان نماینده تقاضاکننده تحقیق و تفحص گفت: شهرستان شازند در 280 کیلومتری جنوب پایتخت قرار داشته و یکی از شهر‌های استان مرکزی با 2700 کیلومتر مربع مساحت و 120 هزار نفر جمعیت که دارای 6 شهرستان و 4 بخش و 220 روستا است.
وی ادامه داد: دو سوم این شهرستان جزئی از مناطق محروم کشور است و قدیمی‌ترین شهر استان مرکزی و در 30 سال پیش سه صنعت بزرگ یعنی پالایشگاه، نیروگاه 1600 مگاواتی برق و یکی از بزرگترین صنایع پتروشیمی در کنار هم در این شهرستان شکل گرفتند و مردم منطقه به امید اینکه شاید این صنایع موجب شود که شهرستان ارتقا یابد و از محرومیت خارج شود، زمین‌های مرغوب کشاورزی خود را در اختیار دولت وقت قرار دادند و شهرستان به شهرستان صنعتی تبدیل شد.
احمدی بیغش افزود: به دلیل نامهربانی مسئولان صنایع و خاصیت ذاتی آن از جمله آلودگی‌های فراوان زیست محیطی، انسانی و هوایی، شهرستان شازند امروزه به آلوده‌ترین شهرستان استان و یکی از شهرستان‌های کشور تبدیل شده است. متاسفانه 34 هزار خانوار شهرستان و حدوداً در 40 درصد خانوار شهرستان شازند یک نفر بیمار لاعلاج و به ویژه مبتلا به سرطان به ثمره وجود صنایع وجود دارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: به 22 روستای شهرستان با تانکر آبرسانی می‌شود، در حالی که صنایع اغلب آب شهرستان را مصرف می‌کنند. شهرستان به لحاظ زیست محیطی و آلوده بودن در حال انفجار است، در حالی که براساس رانت قوی، صنعتی بدون داشتن مجوز از استانی به استان مرکزی و شهرستان شازند منتقل می‌شود و برای اینکه بتوانند از زیرساخت‌های پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند رانت گونه بهره برداری کنند، این صنعت را در آنجا احداث می‌کنند. در این رابطه انتظار داریم نمایندگان برای احترام به مردم ایران به این تحقیق و تفحص رأی دهند.
وی ادامه داد: طی 10 سال گذشته شخصی در استان همدان به طور خصوصی از دولت وقت، مجوزی را برای احداث یک پتروشیمی می‌گیرد و بدون مجوز هیات دولت، این پتروشیمی از استان همدان به استان مرکزی و شهرستان شازند منتقل می‌کند و 10 سال هیچ اقدامی راه اندازی پتروشیمی نمی‌شود و عناصر مجوز برق، آب و ... را می‌گیرند، آن هم در شهرستانی که تامین آب شرب آن با تانکر صورت می‌گیرد و آب شرب آن را به صنعت اختصاص می‌دهد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تحقیق تفحص احداث پتروشیمی الوند شهرستان شازند تحقیق و تفحص استان مرکزی بهمن 1399

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۱۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش ها یک سد دیگر ایران را سرریز کرد + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان صادق علیمرادی روز جمعه بیان کرد: طی سامانه بارشی اخیر از دوشنبه شب تا امروز، در پی بارش‌های سیل آسا در حوضه آبریز سد دویرج به خصوص در شهرستان آبدانان، این سد مخزنی عصر روز پنج شنبه سرریز شد.

وی افزود: سد مخرنی دویرج با حجم مخزن ۲۰۵ میلیون متر مکعب در شهرستان دهلران به منظور تأمین آب کشاورزی و صنعت شهرستان و همچنین مهار سیلاب‌های رودخانه دویرج احداث شده است.

سد مخزنی دویرج در ۱۳ کیلومتری شمال شرق شهر موسیان از توابع شهرستان دهلران بر روی رودخانه دویرج واقع در جنوب غرب استان ایلام احداث می شود.

کد خبر 849037 برچسب‌ها خبر مهم باران سد

دیگر خبرها

  • تشییع شهید تازه تفحص‌شده در خراسان جنوبی
  • جوکار: طبق قانون شفافیت قوای سه گانه آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد
  • خسارت بارش اخیر به ۹۰ درصد راه های عشایری گچساران
  • پیکر شهید مفقودالاثر پس از ۴۰ سال به خانه بازگشت + فیلم
  • جوکار: طبق قانون " شفافیت قوای سه گانه " آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد + فیلم
  • بارش ها یک سد دیگر ایران را سرریز کرد + جزئیات
  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس
  • افتتاح یکصد و سی وهفتمین مدرسه خیر ساز در روستای مارکان شهرستان خوی
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی