Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتمع پتروشیمی شازند در سال ۱۳۷۲ در مدار تولید قرار گرفت. تولید بیش از یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن انواع پروپیلن در سال و صادرات ۳۰۰میلیون دلاری به بازار های منطقه ای و جهانی. این مجتمع اشتغال ۴هزار نفر به صورت مستقیم و ۲۰۰هزار نفر به صورت غیرمستقیم را فراهم میکند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ رشد عمران و شکوفایی در حوزه صنعت پس از انقلاب اسلامی بسیار چشمگیر بوده و در همین راستا در استان مرکزی نیز با اتکا به نیروهای داخلی توانمند پروژه‌های عظیمی عملیاتی شد که علاوه بر ایجاد اشتغال برای جوانان، توسعه و پیشرفت را برای کشور به ارمغان آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولیدات شاخص صنعتی استان مرکزی محصولات پتروپالایشگاهی، ماشین‌آلات و قطعات خودرو، تجهیزات سنگین نیروگاهی و صنایع نفت و گاز، انواع واگن باری، مسافری و لوکوموتیو، شیشه، آلومینیوم و عایق رطوبتی و ... هستند که در بیش از ۳ هزار واحد صنعتی در این استان انجام می‌گیرد.

با توجه به بهره‌مندی کشورمان از منابع نفتی افزایش و توسعه پالایشگاه‌ها و مراکز پتروشیمی و ساخت بیش از ۵۰ مجتمع بزرگ نفت و گاز و پتروشیمی در چهار دهه گذشته، بخش مهمی از اقدامات زیر بنایی انقلاب اسلامی است که درمجموع باعث شده است تا میزان خودکفایی تقریبا صفر کشور در صنعت نفت به حد اعلایی ارتقاء پیدا کند.

مجتمع پتروشیمی شازند

آنچه مسلم است تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی، روند رشد صنعت پتروشیمی در ایران آنچنان چشمگیر نبود و سرعت رشد و توسعه آن با پس از انقلاب به‌هیچ‌وجه قابل‌مقایسه نیست کما اینکه به خصوص در دهه های اخیر صنعت پتروشیمی به صنعتی اثرگذار در اقتصاد ایران بدل شده است.

تولید محصولات پتروشیمی از یک‌میلیون و ۶۰۴ هزار و ۱۰۰ تن در سال ۱۳۵۷ به بیش از ۷۶ میلیون تن در سال ۹۹ رسیده، بدان معنا که تولید محصولات پتروشیمی در کشور پس از انقلاب اسلامی حدود ۷۶ برابر شده است.

صنعت پتروشیمی اکنون به‌عنوان یکی از بخش‌های اصلی صنعت نفت کشور، طلایه‌دار ایجاد ارزش‌افزوده و رشد اقتصادی در کشور است که محصولات آن مقام اول صادرات غیرنفتی را در سبد تجاری اقتصاد ایران به عهده دارد، این صنعت همچنین به‌عنوان عاملی اثرگذار در توسعه پایدار و ایجاد اشتغال در کشور نقشی تعیین‌کننده دارد که بارها از سوی مسئولان به آن تأکید شده است.

پتروشیمی شازند یکی از مجتمع هایی است که طرح آن در سال ۱۳۶۳ تصویب شد و پس از طی مراحل طراحی، مهندسی و نصب، فاز اول آن در سال ۱۳۷۲ در مدار تولید قرار گرفت.

از سال ۱۳۷۹ هم‌زمان با تکمیل واحدها، طرح توسعه مجتمع باهدف افزایش ظرفیت واحدها به تصویب رسید که فاز اول آن در مهرماه سال ۱۳۸۴ و عملیات اجرایی فاز دوم در تابستان سال ۱۳۸۶ به انجام رسید.

ازجمله دستاوردهای مهم این واحد در صنعت پتروشیمی ایران پس از انقلاب اسلامی را می‌توان به تنوع محصولات پتروشیمی اشاره کرد، این شرکت هم‌اکنون با تولید محصولات متنوع شیمیایی، بسیاری از نیاز داخل را تأمین کرده و مازاد آن را به کشورهای مختلف صادر می‌کند.

در این مجتمع ۱۲ کارخانه و واحد تولیدی وجود دارد که ۴ هزار نفر نیرو در آن مشغول به کار هستند. با تزریق تولیدات این کارخانه در بازار داخل کشور، بیش از پنج هزار واحد پایین‌دستی فعال‌شده و انواع نیاز‌های مردم و تولیدکنندگان دیگر را تأمین می‌کند. همچنین محصولات پتروشیمی شازند به بیش از ۳ هزار واحد تولیدی کشور ارسال می‌شود و زمینه‌ساز اشتغال بیش از ۲۰۰ هزار نفر در کشور را فراهم می‌کند.

با تولید یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصولات پلیمری و شیمیایی در سال ۹۸ ارزش فروش محصولات این مجتمع به هفت هزار میلیارد تومان رسید که رقمی بی‌سابقه در صنعت پتروشیمی است.

نکته قابل توجه دیگر اینکه تعمیر و نگهداری تمام واحدهای پتروشیمی برای اولین بار بدون نیاز کارشناسان خارجی یکی دیگر از دستاوردهای متخصصان صنعت پتروشیمی است که با تولید و تعمیر تجهیزات پیچیده‌ای چون توربوکمپرستورهای واحد اولوفین انحصار کشورهای آمریکا، آلمان، ایتالیا و ژاپن در تولید این توربین‌ها شکسته شد.

این مجتمع هم اکنون به‌عنوان یکی از واحدهای فرادستی مطرح در حوزه نفت و گاز برای زنجیره بزرگی از تولیدکنندگان متوسط و کوچک کشور کارسازی و تأمین مواد اولیه دارد.

/انتهای پیام

 

منبع: دانا

کلیدواژه: محصولات پتروشیمی پتروشیمی شازند صنعت پتروشیمی پس از انقلاب هزار واحد هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۷۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور قدرتمند شرکت پتروشیمی مارون در نمایشگاه تخصصی ۲۰۲۴ CHINAPLAS

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط‌ عمومی و امور بین ‌الملل شرکت پتروشیمی مارون، شرکت‌کنندگان از ۴۰ کشور دنیا روزانه پذیرای هزاران نفر از بازدید کنندگان بودند و به فراخور این اجتماع بزرگ بستر بسیار مناسبی برای گسترش تعاملات و ارتقاع سطح اطلاعات برای تمامی میزبانان و بازدید کنندگان فراهم شد.

نمایشگاه چاینا پلاس به عنوان بزرگ‌ترین نمایشگاه تجاری این صنعت در آسیا و یکی از تاثیرگذارترین نمایشگاه‌های جهان، با فراهم کردن فرصت‌ های مذاکرات و بازدیدهای تجاری و اقتصادی از اقصی نقاط دنیا به شکل گسترده‌ای بین فعالان صنعت پلاستیک و لاستیک دنیا شناخته شده است و سالیانه میلیون ها متخصص و فعالان این حوزه از این نمایشگاه بازدید می‌کنند

نمایشگاه چاینا پلاس از ۳۵ سال پیش تا کنون مهمترین مرکز عرضه و تجارت محصولات پلاستیک و پتروشیمی است و جایگاه ویژه ای را در بین رویداد های این صنعت دارا می باشد.

شرکت پتروشیمی مارون در این دوره از نمایشگاه چاینا پلاس، با غرفه‌ای ویژه و محوری در سالن اصلی نمایشگاه و در کنار بزرگ‌ترین شرکت‌های پتروشیمی جهان، آخرین محصولات خود را در زمینه پتروشیمی و تولیدات حرفه ای ارائه نمود.

پتروشیمی مارون به عنوان یک شرکت پیشرو در صنعت پتروشیمی و پلی اتیلن ، با حضور متخصصین و تیم بازرگانی مجرب خود ضمن شرکت در این رویداد، جلسات فشرده و رایزنی های مثبتی با نمایندگان شرکت‌ها و تجار بین المللی برگزار نمود که به تبادل نظر، عقد قرارداد و تنظیم تفاهمنامه هایی در خصوص همکاری های متقابل در زمینه صادرات و انتقال تکنولوژی منجر شد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902384

دیگر خبرها

  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • حضور قدرتمند شرکت پتروشیمی مارون در نمایشگاه تخصصی ۲۰۲۴ CHINAPLAS
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • مرغداران وارد بازی مافیایی واردات مرغ نشوند
  • افتتاح مجتمع آبرسانی شهید سلیمانی
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • تولید برق در اوج گرمای تابستان
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است